УТОРАК, 28. 6. 2022 - 19:14

Аутор: Горан Миловановић

Најава - Премијера Победне песме 28. јуна у 19.55 часова на Телевизији Храм

Победну песму премијерно можете погледати вечерас у 19:55 часова на програму Телевизије Храм.

ТВ Храм

У дан када се небо спустило и када је мрак прекрио једну земљу, малу, а пркосну у настојању да не одступи од свога светог наслеђа и јединога исправнога, да би је овенчали мученички венци и радост непролазна, у славу незалазне светлости победе Васкрслога Творца над смрћу, овоземаљским и трулежним, доносимо вам Победну песму.

У оквиру пројекта "Земљи со, а тами сјај", подржаног од стране Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Владе Србије, Телевизија Храм реализовала је и снимање Победне песме, у извођењу Здружених хорова Храма Светог Саве на Врачару и Катарине Божић.

Са поруком коју нам је у овај дан оставио и Свети Кнез Лазар, да оставимо све овоземаљско и пролазно и усправимо лица своја ка царству које је "увијек и довијека", данас се молитвено сећамо свих светих мученика који су животе положили на Косову и увек и свуда, бранећи своју веру.

Кадрови за спот снимљени су у манастиру Раваница, задужбини Св. Кнеза Лазара, чије су свете мошти приказане овом приликом.

Нека би и ми, вођени Светим Кнезом Лазаром Српским и косовским мученицима, смогли снаге да са анђелским војскама прославимо Јединога Творца, уз речи "Злато и сребро нека почине, а Ти нам блистај, Божији Сине!"

Песму премијерно можете погледати вечерас у 19:55 часова на програму Телевизије Храм.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести