СРЕДА, 17. 11. 2021 - 22:08

Извор: beograd.rs

Заменик градоначелника Београда г. Горан Весић посетио Богословију Светог Саве

Заменик градоначелника Београда г. Горан Весић поделио је 17. новембра 2021. године 59 таблета за ученике Српске православне богословије Светог Саве. Предавачима Богословије Град Београд је обезбедио 14 лаптопова.

ТВ Храм

Заменик градоначелника г. Весић је подсетио да су претходно таблете добила сва деца у Београду од трећег до шестог разреда, док су њихови наставници добили лаптопове. -Имао сам част да посетим Богословију Светога Саве, једну од наших најзначајнијих образовних институција с најдужом традицијом у Београду, коју је основао Доситеј Обрадовић током Првог српског устанка, казао је г. Весић.

-Град Београд хоће да стане иза сваке наше научне институције, а Богословија је једна од најзначајнијих. Верујем да ће им таблети и лаптопови помоћи да унапреде наставу јер се полазници Богословије припремају за посебан посао и важну друштвену активност. Сутра ће ова деца бити свештеници и преносиће Божје речи, али и помагати да будемо боље и хуманије друштво, г. Весић и истакао да Град Београд са Српском Православном Црквом ради на реализацији неколико значајних пројеката:

-Гради се црква на Новом Београду, која је потребна због броја становника и верника у том делу града. Ради се на пројекту откривања темеља Успенске цркве на Калемегдану, најстарије београдске цркве уништене током турске окупације. Најважнији пројекат је уређење платоа око Саборног храма Светог Саве, уређење фасаде Парохијског дома и изградња нове зграде Патријаршије.

Ректор Богословије ђакон Радомир Врућинић захвалио је Граду Београду на донацији таблета и лаптопова, истакавши да ће уређаји олакшати наставни рад и комуникацију професора и ученика. -Надам се да ћемо овом сарадњом, као и другим пројектима, учврстити везе Богословије и Града Београда, поручио је ђакон Врућинић.

Повезане вести

Вести