ПЕТАК, 29. 10. 2021 - 10:08

Извор: Епархијa ваљевска

Уручени пакети хуманитарне помоћи социјално угроженим суграђанима

Заједничком акцијом Кола српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“ и Православне народне хришћанске заједнице „Воздвиженије Часног Крста“ 100 породица је добило пакете основних животних намирница. По благослову владике Исихија, средства за реализацију ове акције обезбеђена су од новчаног дела Награде за животно дело, коју је постхумно Град Ваљево доделио блаженопочившем Владики Милутину.

Епархија ваљевска

По благослову владике Исихија, средства за реализацију ове акције обезбеђена су од новчаног дела Награде за животно дело, коју је постхумно Град Ваљево доделио блаженопочившем Владики Милутину.

Да се свака радост због учињеног добра у заједништву умножава, на изванредан начин је потврдила најновија хуманитарна  акција Кола српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“ и Православне народне хришћанске заједнице „Воздвиженија Часног Крста“, реализована данас у храму Васкрсења Христовог. Пакете je добило 100 породица са подручја Ваљева, о којима се старају Коло сестара и ПНХЗ. Предвођени својим духовницима протојерејем-ставрофором Милинком Јовићем и јерејем Игором Илићем, чланови епархијских милосрдних организација припремили су пакете како би материјално угроженим суграђанима улепшали ове јесење дане и упутили поруку да нису сами и да њихова подршка никад неће изостати. Компанија „Еуропром“ пружила је руку подршке у виду ниже цене као и фирма „Млинпек“ из Коцељеве. Засигурно круну лепоте овог заједничарења представља чињеница да је помоћ обезбеђена од новчаног дела Награде за животно дело Града Ваљева, која је постхумно додељена блаженопочившем Епископу ваљевском Милутину.

-Треба да знате да су ови поклони благослов владике Милутина, јер је он добио од Града Ваљева Награду за животно дело и новчани део је употребљен да се направе ови пакети помоћи. Сетите се у својим молитвама нашег владике Милутина. Ја сам га наследио и наставићу његовим стопама да се трудим заједно са свима вама – рекао је Владика Исихије приликом уручивања пакета помоћи, а његове речи су аплаузом поздравили сви који су се том приликом окупили испред саборног храма.

Благословивши присутне, владика Исихије је уручио дарове, пажљиво помажући свима да их спакују у торбе. Ова акција још једно је у низу милосрдних дела која, вођени љубављу према Господу и ближњем, творе дивни људи окупљени у Колу српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“ и ПНХЗ „Воздвиженија Часног Крста“.

Повезане вести

Вести