СУБОТА, 3. 7. 2021 - 11:30

Извор: СПЦ

Патријарх примио амбасадоре Србије у Сирији, Мароку и Конгу

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 1. јула 2021. године у Патријаршијском двору у Београду новоименоване амбасадоре Републике Србије у Сиријској Арапској Републици г. Радована Стојановића, у Краљевини Мароко г. Ивана Бауера и у Демократској Републици Конго проф. Мирољуба Јевтића.

СПЦ

Патријарх српски г. Порфирије је током пријема са новоименованим амбасадорима Републике Србије у Сирији, Мароку и Конгу разговарао о продубљивању сарадње између држава, народа, цркава и верских заједница на свим нивоима с обзиром да Српска Православна Црква негује вишевековну традицију отвореног и искреног међуверског дијалога.

Тројица српских амбасадора су захвалили на части да буду примљени од стране Патријарха српског и чланова Светог Архијерејског Синода, као и на врло корисним саветима који ће им послужити у дипломатској мисији за добробит свих грађана Републике Србије.

Пријему су присуствовали Епископ бачки др Иринеј, Епископ зворничко-тузлански г. Фотије, Епископ крушевачки др Давид, Епископ умировљени канадски г. Георгије и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон Александар Прашчевић.

Повезане вести

Вести