ПОНЕДЕЉАК, 8. 3. 2021 - 08:59

Извор: ТВ Храм

Детаљна правила и услови учешћа у Васкршњем фото конкурсу ТВ Храм - Најлепше старе богомоље

Телевизија Храм организују конкурс за најбољу фотографију старих православних богомоља. Фотографије треба слати у периоду од 15. марта 2021. до 15. априла 2021. на електронску адресу fotokonkurstvhram@gmail.com.

ТВ Храм

Тема конкурса су најстарије православне богомоље (цркве, манастири) у местима становања аутора/фотографа.

Конкурс је отворен за:

- све пунолетне грађане Републике Србије  и других држава.

Стручни жири (комисија) ће одабрати три најбоље фотографије које ће бити награђене пригодним поклонима ТВ Храм.

Стручни жири ће изабрати 10 најбољих фотографија (укључујући  и три првонаграђене) које ће бити изложене на изложби.

Такође 10 најбољих фотографија ће бити публиковане (промовисане) и у оквиру програма, као и на веб страници ТВ Храм  и на налозима на друштвеним мрежама.

На конкурс могу бити послане фотографије рађене фотоапаратом, као и мобилним телефоном.
Учешће на конкурсу је бесплатно и добровољно. Фотографије треба слати у периоду од 15. марта 2021. до 15. априла 2021. на електронску адресу fotokonkurstvhram@gmail.com. Фотографије послате након наведеног рока неће бити узете у разматрање.

ФОТОГРАФИЈЕ

Максималан број фотографија по учеснику/фотографу је два (2). У обзир долазе фотографије у боји, као и црно-беле, у дигиталном формату (поднете путем горе наведене електронске поште), док штампане фотографије неће бити узете у разматрање.

Фотографија може бити кропована али  на самој фотографији не може ништа да се мења – склања, додаје ... Фотографија којом се конкурише мора да буде минимум 5 MB.

Дозвољена је употреба стандардних процеса обраде фотографија (нпр. тонска вредност, контраст, осветљеност, боја, интензитет, температура светлости), минимално чишћење фотографија (попут уклањања прашине и мрља са сочива) те изрезивање фотографија, под условом да се не мења оно што је на фотографији. Претерано изрезивање фотографија може знатно смањити резолуцију. Другим речима, оно што је снимљено у датом тренутку мора бити верно приказано на фотографији.

Фотографије у дигиталном формату треба слати као:
- "фајл високе резолуције": jpeg формат највишег квалитета (нпр. сачуван у Adobe Photoshop-у, квалитет нивоа 12).
Назив фајла мора садржати име фотографа те назив и број фотографије пример:

МилеМилић_ИмеФотографије_МестоФотографисања_1.јpg

Организатори задржавају право да од фотографа затраже RAW фајл. Када су у питању награђене фотографије, ово ће бити обавезно као доказ аутентичности, као и за штампу.

Све послате фотографије не смеју да садрже ознаке, потпис, иницијале, оквире, бордуре, логотипе или било коју другу референцу коју је учесник сам додао.

ОПИС ФОТОГРАФИЈЕ И ПОДАЦИ О АУТОРУ

Документ са основним информацијама о поднетим фотографијама мора бити достављен у засебном формату, попут PDF или WORD фајла. Осим имена и презимена, адресе електронске поште и адресе пребивалишта фотографа, назива и броја фотографије (1 и/или 2), овај списак мора садржати и опис фотографије укључујући следеће информације: датум када је фотографија направљена, локацију и кратки опис фотографисане цркве, храма са краћим историјатом, оснивачем, парохом и истицањем посебних обележја и карактеристика.

Обавезно треба назначити чиме је фотографија усликана (фотоапарат/мобилни телефон).

АУТОРСКА ПРАВА

Аутори фотографија морају бити носиоци права на фотографије пријављене на конкурс. Фотограф задржава ауторска права на фотографије у сваком тренутку, а његово/њено име ће бити исписано уз фотографију сваки пут када је фотографија објављена. Пријавом на конкурс, учесници дају организатору право на бесплатно коришћење фотографија у следеће сврхе:

- Изложбе које се организују у оквиру конкурса, а на којима су изложене награђене фотографије и до 10 фотографија проглашених за најбоље;
- Објављивање фотографија у програму ТВ Храм, на веб страници ТВ Храм и на друштвеним мрежама;
- Коришћење фотографија у сврху оглашавања изложбе.

ЗАШТИТА ПОДАТАКА

Податке о учесницима конкурса користи само ТВ Храм у административне сврхе. Са трећим странама (нпр. другим медијима), подаци ће бити размењивани само у сврхе извештавања о или објављивања победничких фотографија. Учесници учешћем у конкурсу пристају на поменуте услове.
Права на фотографије не могу полагати агенције или издавачи.

Организатори не прихватају никакву одговорност за потраживања трећих страна као ни за оштећење или губитак фотографија.

Молимо вас, прочитајте детаље о одрицању од одговорности пре слања фотографија:
Овим потврђујем да фотографија коју пријављујем на конкурс за најстарију православну богомољу ТВ Храма јесте моје оригинално дело и да нико не полаже ауторска права на њега те да ако полаже, да сам ја њихов једини носилац. Ову фотографију прилажем као израз сопствене креативности и разумем да ће она бити објављена као моје оригинално дело са мојим ауторским правима. Разумем да ће моја пријава бити предмет разматрања пре него буде прихваћена на конкурс.

ИЗМЕНА ПРАВИЛА

Организатор може променити било које од правила Конкурса, без претходног обавештавања корисника.

Измена правила мора бити јавно доступна у оквиру сајта ТВ Храм.

Повезане вести

Вести