НЕДЕЉА, 25. 3. 2018 - 11:00

Извор: Епархија бачка

Заседала управна тела Епархије бачке

Парастос жртвама НАТО-агресије и седница Епархијског савета и Епархијског управног Епархије бачке

Епархија бачка
Заседала управна тела Епархије бачке

Поводом Дана сећања на страдале у НАТО-агресији 1999.  године, 24. марта 2018. године, свештенство Саборног храма у Новом Саду, са благословом Епископа бачког г. Иринеја, у наставку Литургије су служили парастос жртвама НАТО-агресије. Поводом одржавања седнице Епархијског савета и Епархијског управног одбора, Његово Преосвештенствно Епископ др Иринеј служио је чин призива Светога Духа, уз саслужење свих архијерејских намесника Епархије бачке у присуству осталих чланова тих епархијских тела.

Седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора настављена је у дворани Црквене општине новосадске. На овом редовном заседању чланови Савета усвојили су извештај о раду Епархијског управног одбора за претходну годину, завршни рачун Епархије бачке за 2017.  годину и предлог буџета посебних потреба Епархије бачке за 2018. годину

На крају седница, владика Иринеј је заблагодарио присутним члановима Епархијског савета и Епархијског управног одбора на љубави и уложеном труду у вршењу њихове одговорне службе.

Повезане вести

Вести