СРЕДА, 4. 11. 2020 - 13:39

Извор: Епархија аустријско-швајцарске

Израз солидарности Епархије аустријско-швајцарске

Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј упутио је писмо солидарности у своје лично име и у име верника Српске Православне Цркве у Аустрији, искрено саучешће родбини и пријатељима свих погинулих и пострадалих, уплашених и згрожених.

Eпархија аустријско-швајцарска

"Запрепашћени окрутним координисаним нападом на неколико места у центру Беча, исказујемо нашу захвалност и солидарност са снагама безбедности и хитних служби којe су похиталe на место злочина, ризикујући своје сопствене животе и здравље ради безбедности свих нас.

Град Беч и Република Аустрија су познати по отворености, по пружању једнаких прилика свима, без обзира на то које су националности и вероисповести. Ова земља се залаже за живот у различитости, за дијалог и поштовање једних према другима. Зато се прикључујемо минути ћутања и данима жалости за све жртве и узносимо молитве Господу Богу за све жртве овог крвопролића и да се поврати мир и безбедност грађана.

Због кукавичког, терористичког напада који се догодио у центру аустријске престонице, храмови Српске Православне Цркве у Бечу су привремено затворени, јер потрага за починиоцима и обрачун са њима још увек траје"  - наводи се у писму солидарности.

Повезане вести

Вести