ПЕТАК, 25. 9. 2020 - 14:39

Извор: Словољубве

Дочек моштију Свете великомученице Огњене Марине у Теслићу

На дан Рођења Пресвете Владарке Богородице 2020. године, у храм Пресвете Тројице у Теслићу донете су мошти Свете великомученице Огњене Марине из манастира Озрен, известила је Епархија зворничко-тузланска.

Словољубве

Настојатељ овог манастира архимандрит Гаврило је са теслићким свештеницима служио акатист Божијој угодници Светој Марини и заблагодарио Господу. У својој беседи, истакао је да су живот ове светитељке и њено страдање, пример како свако од нас треба да савлада искушења у овоме свету.
По благослову Њеоговог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г. Фотија, а поводом десет година од освећења храма Пресвете Тројице у Теслићу, Управа храма организовала је манифестацију под називом „Дани храма Пресвете Тројице“.

Циљ ове манифестације је да, кроз духовно – културне догађаје  сабере вернике у Цркви око Васкрслог Христа, и да укаже на вредност, значај и лепоту храма. Спомен храм Пресвете Тројице посвећен је најсветијем имену Божијем, а поред тога, посвећен је пострадалим борцима,тиме сведочи и јеванђелску, непролазну истину: „Од ове љубави нико нема веће, него кад ко живот свој положи за пријатеље своје.“ (Јов. 15, 13).
 
ДОЧЕК МОШТИЈУ СВЕТЕ ОГЊЕНЕ МАРИНЕ И ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ „ОСАМ ВЕКОВА САМОСТАЛНОСТИ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ“ – ПРОФЕСОР ДР МИРКО САЈЛОВИЋ. Мошти су донете на празник Мале Госпојине, 21.09.2020. године у 17 часова. У наставку је био молебан, поклоњење моштима и предавање у храму.
МОЛЕБАН БЛАГОДАРЕЊА ПОВОДОМ ДЕСЕТОГОДИШЊИЦЕ ОД ОСВЕЋЕЊА ХРАМА. Молебан ће бити одржан у суботу 26. септембра 2020. године у 17 часова. Након молебна у храму ће бити одржан пригодни програм.
СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ. Свету Литургију ће у недељу 4.октобра 2020. године са почетком у 9 часова   служити Епископ Фотије са теслићким свештеницима.
 

Повезане вести

Вести