ЧЕТВРТАК, 2. 5. 2024 - 14:00

Извор: ТВ Храм

Васкршњи програм Телевизије Храм 2024. године

Поводом најрадоснијег хришћанског празника – Васкрсења Христовог, припремили смо богат празнични програм.

На Велику Суботу у васкршњу радост уводе нас духовни разговори са схи-архимандритом Пајсијем из манастира Добреш у Епархији браничевској под називом ,,Имајмо поверења у Бога“ и разговор са архимандритом Рафаилом из манастира Подмаине под називом ,,Радујемо се Васкрсењу Христовом“.

ТВ Храм
ТВ Храм

Такође, на Велику суботу емитоваћемо документарни филм Небојше Колака, о животу архимандрита Симеона (Биберџића) сведока страдања и васрксења на просторима Херцеговине. 

ТВ Храм

По устаљаној пракси, на Васркс - у поноћ, и ујутру од 9 ч преносимо уживо Свету Литургију из Храма Светог Саве.

Поводом великог јубилеја 230 година од оснивања Карловачке богословије одлучили смо да вас кроз васкршњи програм водимо из Сремских Карловаца, са почетком од 12 ч па све до вечерњих сати.

ТВ Храм

Имаћете радост да чујете васкршњи разговор са Преосвећним Епископом сремским Василијем, ректором Карловачке богословије протојерејем Јованом Милановићем, јерејем Станком Лакетићем, младим богословима који се школују у овом училишту; затим празничне песме хора Карловачке богословије које ће целодневно улепшати наш празнични програм. 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Посебна радост су приче са Косова и Метохије: о Великој Хочи, Богословији у Призрену, Богородици Љевишки, Високим Дечанима, као и беседa пароха новобрдског протојереја Стеве Митрића.

Разговор са Златом Попов, увешће нас у програм за наше најмлађе гледаоце који нам је припремила колегиница Марија Петровић. Богдан Голубовић чита, рецитује и говори о прослави Васкрса у његовој породици, као и Јелисавета Торомановић.

ТВ Храм

Такође у празничним данима емитоваћемо финале квиза ,,Колико познајеш српску историју“ који је одржан у организацији Српске књижевне задруге за ученике основних школа у Србији.

Колега Слободан Стојковић боравио је у Митрополији црногорско-приморској и Епархији будимљанско-никшићкој где је разговарао са духовницима наше Цркве, и чије васкршње поруке ћемo имати радост да чујемо. 

ТВ Храм

Водимо вас и у град Зворник, мали град на реци Дрини, где смо посетили Храм Огњене Марије где је колега Давид Ерић разговарао са домаћином о храму, тако и о празнику. Такође, могли смо да уживамо у гостопримству једне свештеничке породице и да видимо како се у њиховом дому прославља Васкрс.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

О Хиландару и радости Васкрса, колега Сава Самарџић је разговарао са редитељем и новинаром Гораном Вукчевићем из Новог Сада. Из места Раковац код Новог Сада на падинама Фрушке Горе доноси нам интересантну причу о столару Милету, даривању и делењу, искушењима и радости празника Васкрсења Христовог. Такође, у Храму Светог Саве угостио је интересантне саговорнике, чије ћете васкршње поруке имати прилику да чујете у оквиру празничног програма.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Водитељка Јана Окиљ нас води у Епархију банатску до храма Преображења Господњег у Панчеву, где ћемо имати прилику да се упознамо са свештеним братством храма, историјатом и богослужбеним животом.

ТВ Храм
ТВ Храм

Пошто је Васкрс увек инспирација за музичке уметнике, очекује  вас специјалан празнични музички програм са бројним новим спотовима. О предстојећем васкршњем концерту чућемо од диригената хорова Храма Светог Саве, а о новој песми ,,Упркос свега – Христос воскресе“ говорили су Милан Ђурђевић и Јелена Тимотијевић. ,,Црвено на радост“ спот је песме по тексту Ведране Дабовић који изводе дечији хорови ,,Врапчићи“ (Бања Лука), ,,Цвркутићи“ (Херцег Нови) и ,,Чуперак“ (Кикинда).

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Такође чућемо васкршње поруке и вести из различитих епархија, а посебна радост су прилози о прослави Васкрса на Косову и Метохији.

ТВ Храм
ТВ Храм

Будите уз Вашу Телевизију Храм!

Христос Васкрсе! Ваисину Васкрсе!

Повезане вести

Празнични програм