ЧЕТВРТАК, 29. 2. 2024 - 12:03

Извор: ТВ Храм

Векови: Петар Божовић на Косову и Метохији - Четвртак 29.2. у 20.12 часова

У вечерашњој емисији Векови преносимо вам део атмосфере настале у неким српским срединама на Косову и Метохији у којима је глумац Петар Божовић  одржао књижевно- сценски час говорећи поуке и стихове Светог Владике Николаја, Матије Бећковића, Његоша...

ТВ Храм

Видећете део атмосфере из Ораховца и Гораждевца као и утиске настале при сусретима са децом и одраслима.

Преносимо вам само део утисака, а остало ћете видети и чути ако будете уз ТВ Храм вечерас од 20.12 часова.

"Ја бих замолио оне који праве планове и  наставни програм свих екскурзија средњих школа и факултета да се усредсређују на Косово као на усредсређујућој националној мети.

Наша младеж би видела нешто чиме би била зачуђена. Зашто морам да видим Барселону, Беч... Поштујем све, али ако не видим Дечане, не видим Грачаницу, ако не видим Девич, ако не видим тамо где ми је срце, ако не видим Његоша одакле је певао, ако не видим где су настајале српске јуначке пјесме, ако не видим  где ми је срце, где ми је све.

Тако да, као да сте ми поклонили све ово, ви и господин Баћовић Бранко, који ми је све ово омогућио. Хвала вам што сте ту и... боли ме душа... И ако наставим даље опет ћу плакати, а има време за плакање. Плакаћемо једног дана од радости јер сузе нису само за тугу", рекао је између осталог у Ораховцу бард српског глумишта Петар Божовић.
 

ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија