ПОНЕДЕЉАК, 20. 12. 2021 - 10:40

Извор: ТВ Храм

Фестивал хорског певања у Сарајеву - Снимак концерта ускоро на програму ТВ Храм

На програму Телевизије Храм ускоро ћете имати прилику да погледате снимак концерта трећег фестивала хорског певања који је крајем новембра одржан у Сарајеву.

Митрополија дабробосанска

У Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву 26. новембра 2021. године отворен је трећи фестивал хорског певања у организацији Српског певачког друштва Слога које води председни друштва јереј Немања Ђуреиновић Немањом. Фестивал је свечано отворио и благословио Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом.

Отварању фестивала, који је трајао три дана, присуствовао је амбасадор Руске Федерације у Сарајеву г. Игор Калабухов. Хорски фестивал је настављен сутрадан у сали Музичке академије у Источном Новом Сарајеву. Учествовали су Српско певачко друштво Слога, Побратимство из Фоче, хор ученика Богословије Светог Петра Дабробосанског из Фоче, женски хор Света Јелена Анжујска из Гацка, Сомборско певачко друштво из Сомбора, црквени хор Свети цар Константин и царица Јелена из Сомбора, црквени хор Свети Роман Мелод из Суботице и црквени хор Свети Георгије из Бечеја, известила је Митрополија дабробосанска.

У склопу хорског фестивала у сали Музичке академије у Источном Сарајеву одржана је и промоција књиге мр Иване Куљанин посвећене великом просветном, културном и политичком раднику Сарајева проф. Стеви Калуђерчићу, родом из Сомбора, а пореклом из Црне Горе.

На крају хорског фестивала у недељу, 28. новембра 2021. године, хорови су сједињени певали на светој архијерејској Литургији у Саборном храму у Сарајеву.

Телевизија Храм ће снимак концерта емитовати у свом програму ускоро, а тачан термин биће најављен благовремено.

Повезане вести

Најаве емисија