СРЕДА, 10. 7. 2024 - 12:44

Извор: ТВ Храм

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Среда 10. јул

На програму Телевизије Храм не пропустите:

Уколико имате недоумицу шта да спремите у овим посним данима, наш предлог је да погледате серијал "Из манастирске кухиње“ у којем вам доносимо велики број рецепата за посну храну, а данас у 16 часова можте погледати како се то припрема риба на манастирски начин.

 

На програму Телевизије Храм не пропустите: Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве у 20 часова.

У 20: 10 часова, у серијалу „Из дана у дан са Патријархом Павлом“ можете се поучити како то да време важи за створеног човека, а за Бога не важи.

На данашњи дан рођен је Никола Тесла, један од најблиставијих умова човечанства, у селу Смиљану, крај Госпића у Лици, у тадашњој Аустријској царевини (данас Република Хрватска), од мајке Ђуке Тесле, рођ. Мандић и оца Милутина Тесле, свештеника Српске Православне Цркве. Више о њему сазнајте кроз емисију „Никола Тесла, син српски“.

Мисионарско писмо Светог Владике Николаја Велимировића упућено је једном руском свештенику и говори о бризи за Цркву; ово поучно писмо погледајте у 21:10 часова.

Од 21:15 часова предлажемо да погледате емисију "Бог нам даде духа силе, љубави и чистоте" која вам доноси причу о Његовом Високопреосвештенству Архиепископу сирмијском и Митрополиту сремском г. Василију.

Сутрашњег дана, 11.jула не пропустите:

Од 09:00 часова доносимо вам емисију "Православна веронаука" која овога пута говори о крсној слави, а након тога емитујемо причу о оцу Тадеју Витовничком. Ов прича говори о посту као смирају душе. Зашто постимо и какво срце треба имати како би се припремали за свету тајну причешћа.

Емисија "Орнамент" доноси вам причу о камену и опеци. Фина обрада камена позната нам је још од периода Египта, преко старе Грчке и Рима. Српски монументални споменици рађени су од оваквог материјала, јер је био погодан, а грађене су тврђаве, манастири итд. На нашем програму од 09:20 часова;

Од 09:30 часова водимо вас кроз историју Београда. Овога пута говори се о једној од најзначајнијих година у историји Београда, а то је 1830. година.

Будите уз вашу Телевизију Храм.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

 
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија