НЕДЕЉА, 7. 7. 2024 - 16:23

Извор: TВ Храм

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Недеља, 7. јул

На програму Телевизије Храм у недељу 7. јула можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:

ТВ Храм

На дан када наша Света Црква молитвено прославља рођење Светог Јована Претече Крститеља, у Архиепископији београдско-карловачкој служене су Свете Архијерејске Литургије. Више о овој теми можете погледати у емисији "Богослужење" од 17:50 часова.

Игуман манастира Савина, јеромонах Макарије, у емисији „Врлинослов”, аутора и водитеља Слободана Стојковића, говорио је о покајању – како да знамо да ли се кајемо, о сујети и гордости. Поменуто издање емисије „Врлинослов можете погледати на нашем програму од 18:00 часова.

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Ново издање емисије „Из дана у дан са Патријархом Павлом“ можете погледати на програму Храм Телевизије од 20:15 часова. Назив нове емисије је „Пост треба да буде и телесни и духовни“.

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије на празник Рођења Светог Јована Крститеља – Ивањдан 7. јула 2024. године предстојао је на светом евхаристијском сабрању у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару. Беседу Његове Светости погледајте на нашем програму од 20:17 часова.

Свети Јован Крститељ или Претеча, како се понекад назива, је један од најпоштованијих светитеља у српском народу. Осим као издвојени светитељски лик на иконама и у зони стојећих фигура, Свети Јован се у српској уметности приказује и као протагониста у сценама попут Крштења,
Силаска у Ад, Страшног суда, Деизиса, али и у оквиру представа из циклуса који је посвећен овом светитељу. Све ове сцене, осим у фреско-сликарству, иконопису и графици, представљане су и на бројним богослужбеним предметима примењене уметности израђеним од текстила, метала, дрвета и др. Више о овој теми у емисији „Представе Светог Јована Крститеља у српској уметности“, аутора Сњежане Орловић, од 20:25 часова.

Емисију „Мисионарска писма Светог Владике Николаја“ можете погледати од 21:20 часова. Назив нове емисије је „Једном љубитељу раскоши о пролазности“.

Назив сутрашњег издања емисије „Православна веронаука“, које можете да погледате на нашем програму од 09:00 часова је „О молитви“.

У емисији „Орнамент“, коју можете погледати 08. јула од 09:20 часова на програму Телевизије Храм, аутор Сњежана Орловић бавила се темом зидног сликарства у српској уметности.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија