УТОРАК, 18. 6. 2024 - 14:27

Извор: ТВ Храм

Издвајамо из програма Телевизије Храм - Уторак, 18. јун

У 18 часова на програму Телевизије Храм не пропустите ново издање емисије Разговорник са Јаном Окиљ. Овога пута говорило се о књижевности, сликарству али и о музици. Гости новог издања емисије били су Невена Витошевић, сликарка и књижевница, као и Јелена Тимотијевић и Јаков Милутиновић са којима се разговарало о хору Светог Василија Острошког у Београду.

ТВ Храм

Не пропустите Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму у 20 часова;

У 20: 10 часова, на Телевизији Храм, можете погледати прилог „Из дана у дан са Патријархом Павлом“ који овог пута доноси причу о смислу молитава и приноса за упокојене. Колико размишљамо о томе и колико је јака молитва коју приносимо упокојенима, спознајмо кроз речи блаженопочившег Патријарха Павла.

Манастир Грачаница, налази се крај Липљана на Косову и један је од последњих монументалних задужбина краља Милутина. Изграђен је на рушевинама некадашње Цркве Пресвете Богородице, завршен 1321. године и посвећен је Успењу Пресвете Богородице. О значају фрескописа у овој предивној светињи можете послушати нешто више од 20:15 часова.

Мисионарско писмо Светог Владике Николаја Велимировића доноси нам причу о неповерењу. Колико имамо поверења у ближње своје и како се борити са клеветама? Да ли истина увек победи? На ова питања пронађимо одговор у овом дивном писму нашег светитеља које ће бити емитовано од 21:10 часова.

У 21:15 часова погледајмо други део емисије „Стазама радости у земљи живих“ која нам доноси занимљиве приче о манастиру Косијерево, као и разговоре са разним људима на тему радости. Шта је то за нас радост и како људи гледају на то?!

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм


 


 

Повезане вести

Најаве емисија