ПОНЕДЕЉАК, 6. 5. 2024 - 13:09

Извор: ТВ Храм

Издвајамо из програма Телевизије Храм - Понедељак, 6. мај

На програму Телевизије Храм у понедељак 6. маја можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:

Интегрални снимак хуманитарног концерта „Мирно небо за дечији осмех“ у коме је учествовао велики број извођача традиционалне музике можете погледати на програму Телевизије Храм од 14:00 часова.

Тв Храм

У новом издању емисије „Хронологија НАТО напада“, говоримо о догађајима који су се одиграли у периоду од 06. до 12. маја у току НАТО бомбардовања. Емисију можете погледати на нашем програму од 19:00 часова.

Тв Храм

 

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Тв Храм

 

Ново издање емисије „Из дана у дан са Патријархом Павлом“ можете погледати на програму Храм Телевизије од 20:15 часова. Назив нове емисије је „Сиромаштво духом – противотров за гордост“.

Тв Храм

Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије служио је Свету архијерејску Литургију у спомен храму Светог Саве на Васкрсни понедељак и празник Светог великомученика Георгија. Беседу Његове Светости погледајте у емисији „Реч Патријарха“ од 20:17 часова.

Тв Храм

 

Свети Георгије је један од најпоштованијих и најпознатијих светих ратника. У српским земљама поштован је од средњег века, а прича о његовом животу је послужила као мотив за бројна уметничка дела. Многи српски владари и властела, били су везани за овог светитеља, јер су они међу светим ратницима видели светитеље заштитнике и помагаче у моментима важних ратних сукоба и битака. У фреско-сликарству приказиван је у зони стојећих фигура, у посебно издвојеном житијном циклусу, у оквиру представе Небеског двора, али и на одређеним местима по жељи ктитора или поручиоца. Приказиван је као мученик у патрицијској одећи с мученичким крстом у руци, али и као ратник. Свети Георгије се слика на иконостасима и иконама, где су се временом усталиле две иконографске представе, она где се слика као стојећа фронтално окренута фигура и друга, у моменту док убија аждају или змаја. Емисија „Представе Светог Георгија у српској уметности“ на програму Телевизији Храм од 20:25 часова.

Тв Храм

 

Емисију „Мисионарска писма Светог Владике Николаја“ можете погледати од 21:15 часова. Назив нове емисије је „Братству у Даљу о онима што отпадају“.

Емисију „Монашење, пут у рај“, аутора Миланке Тешовић, премијерно погледајте на програму Телевизије Храм од 21:20 часова.

Тв Храм

Повезане вести

Најаве емисија