НЕДЕЉА, 10. 3. 2024 - 16:06

Извор: ТВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Недеља, 10. март

У Недељу месопусну, 10. марта 2024. године, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је Свету архијерејску Литургију у цркви Светог великомученика Димитрија на Новом Београду, а Преосвећена господа викарни Епископи: ремезијански Стефан, хвостански Алексеј, новобрдски Иларион, јегарски Нектарије, липљански Доситеј, на више локација архиепископије београдско-карловачке. Више о овој теми у емисији „Богослужење“ од 18:00 часова.

ТВ Храм

Информативну емисију „Вести из Цркве“, у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Поуке Светих Отаца из „Добротољубља“ можете погледати од 20:15 часова. Назив нове емисије је „До последњег часа не будимо сигурни да смо се спасли“.

На дан када наша Света Црква молитвено прославља Светог Порфирија Епископа Гаског, Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије служио је Свету Архијерејску Литургију у Цркви Светог великомученика Димитрија на Новом Београду. Беседу Његове Светости можете погледати у емисији "Реч Патријарха" од 20:17 часова.

Манастир Сремска Раваница – Врдник лежи на јужним падинама Фрушке Горе у зеленилу висоравни Срема и својим положајем, историјом и лепотом издваја се од осталих манастира овог краја. Од Новог Сада удаљена је око 25, а од Београда око 75 километара. У првом делу емисије „Приче из незаборава“, настојатељ манастира јеромонах Лазар говорио нам је о прошлости светиње, значају кроз историју и како данас поред обнове манастирског комплекса изгледа обнова духовног живота. Емисија „Приче из незаборава“ на програму Телевизије Храм од 20:30 часова.

Емисију „Мисионарска писма Светог Владике Николаја“ можете погледати од 21:15 часова. Назив нове емисије је „Лекару Т: о путевима промисла“.

Руски играни филм ,,Право избора“ који говори о теми борбе против абортуса, аутора, сценаристе и редитеља Марине Антонове, биће премијерно приказан на програму Телевизије Храм од 21:20 часова.

Гост сутрашње емисије „Живоносни источник“ биће проф. Др Небојша Пантелић, председник „ИПА“ Србије.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија