УТОРАК, 10. 5. 2022 - 11:34

Аутор: Горан Миловановић

Свечана Академија поводом Славе Богословије Светог Саве у Београду, 10. маја у 18.55 на ТВ Храм

У понедељак, 9. маја 2022. године у Крипти храма Светог Саве одржана је Свечана Академија поводом Славе Богословије Светог Саве у Београду а у склопу Дана Богословије који се одржавају од 3. до 18. маја 2022. године. Видео запис Свечане Академије моћи ћете да погледате на програму Телевизије Храм, након емисије Разговорник, вечерас у 18.55 часова.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, Свечаној Академији су присуствовали и викарни Епископи Његове Светости – топлички Г. Јеротеј, хвостански Г. Јустин и марчански Г. Сава као и в.д. ректора Богословије Светог Саве протођакон Радомир Врућинић, директор Патријаршијске управне канцеларије архимандрит Данило, секретар Светог Архијерејског Синода архимандрит Нектарије, декан Православног Богословског Факултета у Београду презвитер др Зоран Ранковић, садашњи и бивши професори и ученици Богословије као и многобројни гости.

На почетку Свечане Академије присутнима се обратио Његово Преосвештенство Епископ марчански Г. Сава, викар Патријарха српског. На Академији су говорили и в.д. ректора Богословије Светог Саве протођакон Радомир Врућинић и професор Богословије Светог Саве ђакон др Ђорђе Петровић.

Присутни гости су могли да уживају у рециталима глумца Виктора Савића, али и да послушају духовне песме у извођењу хора Музичке школе Мокрањац и хора Богословије Светог Саве.

У току Свечане Академије приказан је и филм о Богословији Светог Саве.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија