УТОРАК, 29. 3. 2022 - 16:35

Аутор: Горан Миловановић

Најава - Концерт Павлине Радовановић на програму Телевизије Храм

У свечаној дворани Руског дома у Београду одржан је први солистички концерт дванаестогодишње Павлине Радовановић из Ораховца. Део концерта можете погледати на програму Телевизије Храм, вечерас 29. марта 2022. године у 20и10, одмах након наше информативне емисије Вести из цркве. Цео концерт биће приказан интегрално у току наредне недеље.

Телевизија Храм

Његово Преосвештенство викарни Епископ хвостански г. Јустин је у петак 25. марта 2022. године, у свечаној дворани Руског дома у Београду, присуствовао концерту дванаестогодишње Павлине Радовановић из Ораховца у Метохији.

Телевизија Храм

Павлина свакога дана путује у музичку школу у Грачаници, удаљену 60 километара од Ораховца, учи певање, свира клавир који је добила захваљујући манастиру Високи Дечани. Наступала је на Косову и Метохији, у централној Србији и Републици Српској, а Руски дом отворио је своја врата за први солистички концерт ове надарене девојчице на иницијативу др Мише Ђурковића и др Милоша Ковића.

Павлина је извела песме са Косова и Метохије у пратњи ораховчанина Гаврила Кујунџића, свог некадашњег наставника музичког васпитања, аутора познатих песама о јужној српској покрајини, међу којима је и „Башто рајска“, песма која је постала химна метохијског гета Ораховац.

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Најаве емисија