ПЕТАК, 9. 4. 2021 - 17:44

Извор: ТВ Храм

Изабране приче "У Хирста обучени" о страдањима Срба у НДХ на ТВ Храм од суботе 10. априла

Телевизија Храм оживљава приче и песме исписане пером попадије Дајане Петровић из Ваљева, обједињене у књизи „У Христа обучени“.

ТВ Храм

Ова књига изашла је из штампе крајем 2016. године са благословом Епископа ваљевског г. Милутин, а  посвећена је Србима страдалим од Јадовна, преко Јасеновца, Пребиловаца до Косова и Метохије.

Она стиховима и кратким причама од заборава чува хиљаде страдалника на најсвирепије начине уморених у систему злогласних логора Јасеновац у Независној држави Хрватској за време Другог светског рата.

Према избору ауторке књиге ТВ Храм кроз аудио и видео форму представља  12 одабраних прича, а прву можете да пратите на програму у суботу, 10. априла од 21:20 часова.

Страшно је нама слушати о овом злочину, а како је тек било жртвама успињати се на ту страшну српску Голготу, записао је у предговору књизи владика Милутин.

Дајана Петровић до сада је објавила поетске збирке „Созерцање сна“ и „Мала слова дуге зиме“. Учествовала је на бројним духовно-културним манифестацијама. Добитница је награде „Стражилово“ Издавачке куће „Бранково коло“ за најбољи првенац, а лауреат је и конкурса за најбољу кратку причу Српских недељних новина из Будимпеште. Са супругом, свештеником Николом Петровићем, ствара и изводи духовне композиције .

Повезане вести

Најаве емисија