СРЕДА, 8. 2. 2023 - 20:25

Извор: TВ Храм

Најава - Светосавски бал у Лондону 11. фебруара

Након двогодишње паузе ради вирусне пандемије Српска хуманитарна организација Петар Петровић Његош организује Светосавски бал 11. фебруара у Лондону.

ТВ Храм

Хуманитарна организација  "Serbian Heritage Foundation Petar II Petrovic Njegos " (Njegos Foundation London) регистрована је прошле године у Лондону , председник Фондације је др Дејан Мараш док су остали чланови трастија гћа. Славица Метјуѕ Поповић, гдин. Вук Радусиновић, гдин. Игор Шотрић, гдин. Борис Гајић, гђица. Нина Мараш који ће заједно са члановима организационог одбора Светосавског бала гдином. Сергејом Дојчиновићем, гђом. Миром Радојичић и гдином. Давором Тенсеком урадити све да то буде незаборавна ноћ за српску дијаспору у Лондону .

Покровитељ Светосавског бала је Царска Лавра Манастира Хиландар а свечаности ће присуствовати старешина манастира игуман Методије. Посетиоци Бала имаће ексклузивну прилику да погледају изложбу хиландарских фотографија и током вечери дегустирају хиландарска вина.

На овогодишњем балу очекује се до 250 званица а сва средства која се прикупе биће подељена у хуманитарне сврхе, највећим делом деци са Косова и Метохија.

Учесници светосавског бала имаће прилику да чују беседника Матију Бећковића, уживају у изузетном уметничком извођењу младих уметника који стварају у Великој Британији: Тамаре Рађеновић, Симе Шишевића, Луке Перазића, Страхиње Митровића и Николе Миаиловића, а приређен ће бити и богат програм традиционалне музике.

О Светосавском балу ускоро више на програму Телевизије Храм.

Повезане вести

Догађаји