ПЕТАК, 15. 7. 2022 - 11:02

Аутор: Горан Миловановић

Мултимедијално вече Телевизије Храм (ФОТО)

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, у четвртак, 14. јула 2022. године, у крипти Храма Светог Саве одржано је Мултимедијално вече Телевизије Храм Архиепископије београдско-карловачке.

ТВ Храм

У оквиру Мултимедијалне вечери промовисане су књиге настале по истоименим серијалима - "Одговори духовника" и "Орнамент", као и музичке нумере настале у пројекту "Земљи со, а тами сјај".

Такође, учесници Мултимедијалне вечери били су и Појци Храма Светог Саве који су извели две музичке нумере - Молитва Богородици, чији је аутор Свети Сава, по писцу његових житија Доментијану, за коју је мелодију, по узору на старе српске напеве тог времена приредио проф. др Предраг Ђоковић и Напред хришћани, по тексту Владике Николаја Велимировића, за коју је музику написао Миленко Мачак. 

У току програма, присутнима се обратила и вршилац дужности главног и одговорног уредника госпођа Мира Лолић Мочевић и госпођа Сњежана Орловић, аутор књиге "Орнамент".

Мултимедијално вече улепшали су својим присуством и Архимандрит Стефан, игуман манастира Велика Ремета, протојереј Зоран Ранковић, декан Православног богословског факултета Универзитета у Београду, протођакон Радомир Врућинић, ректор Богословије Светог Саве у Београду, протонамесник Слободан Алексић, главни и одговорни уредник радија "Источник" Епархије ваљевске и презвитер Владимир Пекић.

Након промоције, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, благословио је све присутне.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм


 

Повезане вести

Догађаји