УТОРАК, 30. 5. 2023 - 10:45

Извор: ТВ ХРАМ

Проведите празник Педесетнице у Светој Земљи

Посетите Назарет, град у коме је одрастао Господ Исус Христос. Возите се бродом Галилејским језером где је Господ учинио неколико чуда. Обиђите Гору Блаженства, место Исусове Беседе на гори, стари Капернаум, место где је живео апостол Петар и манастир Дванаесторице апостола. Наставите путовање до Витлејема. Присуствујте светој Литургији.

Обиђите Страдални пут Господњи и цркву Христовог Васкрсења у Јерусалиму. Посетите цркву Богорођења. Прошетајте Маслинском гором са које се пружа величанствен поглед на Стари град, манастир Оче наш, место на којем је Господ први пут изговорио најпознатију хришћанску молитву, место Вазнесења Господњег и руски манастир Вазнесења. Упутите се у Витанију и поклоните се гробу Лазара Четвородневног.

Обиђите манастир Светог Саве Освећеног, највеће светиње Јудејске пустиње у којој су се подвизавали Свети Сава Јерусалимски и Свети Јован Дамаскин. Посетите манастир Светог Теодосија Великом са пећином у којој су преноћила три мудраца са истока у повратку после поклоњења Богомладенцу Христу.

У Јерусалиму обиђите манастир Часног крста и Гетсимански врт са црквом Успења Пресвете Богородице (Богородичиног гроба). Поклоните се једној од најзначајнијих икона православља, Богородици Јерусалимској, икони на којој је најверније изображен лик Мајке Божије. Посетите руски манастир Марије Магдалине. Отиђите до цркве Васкрсења (Христовог Гроба).

Упутите се на Сион и обиђите Салу тајне вечере, места где је Господ опрао ноге апостолима, установио Свету тајну причешћа и место силаска Светог Духа на апостоле  и Гроб цара Давида Псалмопојца. Обиђите Зид плача.

Путовање у Свету земљу организује поклоничка агенција Српске Православне Цркве „Доброчинство“ од 31. маја до 08. јуна 2023. године.

Детаљније информације о овом и другим путовањима поклоничке агенције Доброчинство  можете погледати на друштвеним мрежама и сајту „Доброчинства“, као и на адреси Добрињска улица бр. 2 и на бројеве телефона: 011 268 6445 и 066 803 7575.

Доброчинство

Повезане вести

Догађаји