ПЕТАК, 11. 11. 2022 - 13:40

Извор: ТВ Храм

Хуманитарни концерт „У част предака за будућност потомака“

Удружење „Света Србија“ и Крфско друштво грчко-српског пријатељства позивају на хуманитарне концерте знаменитих уметника са Крфа и помогнете и подржите изградњу образовног дечијег кампа на овом „острву спаса“. Концерти ће се одржати 11. новембра у Београду, 12. новембра у Новом Саду и 13. новембра у Суботици.

Како сами организатори кажу велика сцена “МТС дворане” биће тле  на коме ће се испреплетати прошлост, садашњост и будућност. Ту плетеницу љубави и шареницу човекољубља сачиниће као некада њихови преци потомци оних Крфљана и Срба који су пре 106 година зауставили зло време и учинили га племенитим својим делима милосрђа, гостопримства, окрепљења  са једне стране и жртвом, поштовањем, скромношћу, родољубљем и веселом сетом за Отаџбином на том за нас Светом острву.

Најпре ће нас у историјски пијемонт Тих догађаја од пре једног века, повести професор Философског факултета Милош Ковић. 

Вече братске љубави као домаћин отвориће музичко-вокални састав”Света Србија”, а за њима и Хор манастира Пресвете Богородице Тројеручице и они који су као најбољи на свету пронели звук српске хармонике, ђаци Средње Мизичке Школе “Коста Манојловић” из Земуна. 

Крфљани ће нам кроз музику описати време, испричати приче неиспричане, а то најбоље то може управо Симфонијски оркестар Микиса Теодоракиса, чувеног грчког композитора и великог пријатеља наше земље, у пратњи хора “Михалис Каподистријас”.  

Ово вече у част предака биће садашњост која ће нам као неким каледиоскоп показати кроз слике онога што је било, пут у будућност којој стремимо. 

44

Повезане вести

Догађаји