ПОНЕДЕЉАК, 31. 5. 2021 - 08:44

Извор: Радио "Слово љубве"

Дани Светог Јована Владимира 2021. у Бару

Протојереј-ставрофор Слободан Зековић, архијерејски намесник барски, најавио је молитвена сабрања која ће бити одржана од 1. до 4. јуна 2021. године, у оквиру прославе Светог Јована Владимира у Бару, у Митрополији црногорско-приморској.

Саборни храм Светог Јована Владимира у Бару

Како је прота Слободан рекао за Радио "Слово љубве" у уторак, 1. јуна 2021. године ће Света Литургија бити служена од 8 часова на остацима храма из VI века на Тополици, а наредног дана, 2. јуна од 9 часова, на остацима манастира Пречиста Крајина у Остросу, где је, по предању, Свети Јован Владимир био сахрањен.

На празник Светог цара Константина и царице Јелене, 3. јуна 2021. године, Света Литургија ће бити служена на остацима манастира Пресвете Богородице на Рапцу са почетком у 8 часова. У петак, 4. јуна 2021. године, на празник Светог Јована Владимира у Саборном храму у Бару који је посвећен овом светом угоднику Божијем, Света Литургија почеће у 9 часова. Како је рекао прота Слободан Зековић - очекује се долазак новоизабраног Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија.

 

Повезане вести

Догађаји