ЧЕТВРТАК, 4. 4. 2019 - 09:24

Извор: slovoljubve.com

Студенти и професори ПБФ учествовали у акцији добротворног давања крви

На Православном богословском Факултету данас је одржана акција добротворног давања крви коју организује Институт за транфузију крви Србије.

slovoljubve.rs
Студенти и професори учествују у акцији

У акцији су учествовали многобројни студенти и поједини професори Православног Богословског Факултета.

После акције смо имали прилику да поразговарамо са организаторима и питали Др Славицу Јовановић са Института за транфузију крви Србије о сарадњи са Факултетом, како су се одазвали студенти и о значају ове манифестације.

Разговарали смо и са студентима ПБФ који су учествовали у акцији. Студенткиња друге године Теодора Младеновић нам је рекла о сарадњи са Институтом, кроз коју је увидела значај ове акције за све нас и истакла да се много боље осећа када зна да је некоме помогла. Питали смо и студента мастер студија Бобана Павловића о његовом искуству и шта за њега предстваља ова акција. Истучући да је ова акција хришћански чин, г. Павловић се захвалио свима који су оранизовали ову акцију где сви можемо да покажемо дела милосрђа. 

Потом смо питали и професора др Ненада Божовића, који је и сам дао крв, да нам каже реч-две више о сарадњи факултета и Института за транфузију крви, као и о учешћу студената у овој хуманитарној акцији, и са радошћу истакао да вера студената није само теоретска ствар већ да кроз овакве акције они показују живу веру кроз помагање ближњим.

У наставку чујте звучне записе које је забележио Николај Сапсај, који је и сам учевтвовао у овом хуманом делу.

Извор: Радио Слово љубве

Повезане вести

Вести