ПЕТАК, 21. 6. 2024 - 12:44

Извор: patriarchia.ru

Митрополит волоколамски Антоније састао се са Епископом ремезијанским Стефаном (ФОТО)

У Одељењу за спољне црквене односе Московске Патријаршије, 20. јуна 2024. године, одржан је састанак Митрополита волоколамског Антонија са Његовим Преосвештенством Епископом ремезијанским Г. Стефаном, викаром Патријарха српског и старешином Подворја у Москви.

patriarchia.ru

Састанку су присуствовали и саветник Патријарха московског и све Русије протојереј Николај Балашов, заменик председавајућег протојереј Игор Јакимчук и секретар Подворја Српске Православне Цркве у Москви архимандрит Александар (Котов).

Епископ ремезијански г. Стефан уручио је председнику Одељења за спољне црквене односе указ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија о постављењу за старешину Подворја Српске Православне Цркве у Москви.

Митрополит волоколамски Антоније срдачно је дочекао Епископа Стефана, пожелевши помоћ Божију у важној служби која је пред њим, у циљу јачања веза љубави и братства између Руске и Српске Православне Цркве. У наставку дугог и срдачног разговора дотакнута су различита питања односа двеју Цркава, перспективе њиховог даљег развоја, као и друге теме од заједничког интереса.

Повезане вести

Вести