ПЕТАК, 14. 6. 2024 - 11:40

Извор: ТВ ХРАМ

Седница Синода Руске Заграничне Цркве у Сремским Карловцима (ФОТО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије стигао је 14. јуна 2024. године у Сремске Карловце, где га је у Владичанском двору дочекао Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије са свештенством Епархије сремске.

ТВ Храм

Том приликом, Епископ Василије дочекао је и делегацију Руске Заграничне Цркве, на челу са првојерархом Руске Заграничне Цркве Митрополитом источно-америчким г. Николајем и Преосвећену господу Епископе: бачког Иринеја, зворничко-тузланског Фотија, горњокарловачког Герасима, јегарског и изабраног британско-ирског Нектарија, архимандрита Нектарија, главног секретара Светог Архијерејског Синода, као и свештенство двеју православних Цркава.

У Владичанском двору одржало се заседање Светог Архијерејског Синода Руске Заграничне Цркве које је отворио Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије.

Делегација Руске Заграничне Цркве донела је у Сремске Карловце на поклоњење верном народу чудотворну икону Пресвете Богородице Знамење, која ће у Саборној цркви Светог оца Николаја у Сремским Карловцима бити 15. и 16. јуна.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести