УТОРАК, 11. 6. 2024 - 21:54

Извор: ТВ Храм

Чудотворна икона Мајке Божије Корено-курска стигла у Саборну цркву (ФОТО)

У Саборну цркву у Београду посвећену Светом архангелу Михаилу стигла је корено-курска икона Пресвете мајке Богородице. Икону је донео, на благослов српском народу, првојерарх Руске Заграничне Цркве митрополит Николај, која ће бити пронета у славској литији заједно са моштима преподобног Јустина Ћелијског.

ТВ Храм

Вечерњој молитви у Саборној цркви, молитвено су присуствовали: Високопреосвећени митрополит источноамерички г Николај, првојерарх Руске заграничне цркве са пратњом и
Преосвећена господа епископи: јегарски Нектарије, новоизабрани епископ британско-ирски, липљански Доситеј, новобрдски Иларион и топлички Петар.

Након молитве Митрополит и Преосвећена господа епископи обишли су Музеј СПЦ, Калемегданску тврђаву и цркву Ружицу. Подсећамо Првојерарх и посланство Руске Православне Заграничне Цркве, које чине Митрополит берлински и немачки г. Марко, Архипископ монтреалски и канадски Гаврило, Архиепископ чикашки и средњоамерички Петар, Епископ лондонски и западноевропски Иринеј и Епископ штутгартски г. Јов, узеће молитвено учешће у Спасовданској литији поводом славе Града Београда у четвртак 13. јуна.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести