УТОРАК, 23. 4. 2024 - 12:54

Извор: Министарство одбране

Епископ Доситеј на скупу Генералштаба Војске Србије поводом Дана Војске Србије (ФОТО)

Његово Преосвештенство Епископ липљански и војни г. Доситек, присуствовао је 23. априла 2024. године скупу Генералштаба Војске Србије, који је поводом 23. априла – Дана Војске Србије организовао начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, у касарни „Бањица 2“ у Београду.

Министарство одбране

Данашњи скуп почео је минутом ћутања и одавањем почасти недавно настрадалом припаднику 72. бригаде за специјалне операције заставнику Мијодрагу Тошковићу.

На скупу је прочитана честитка председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића поводом данашњег празника.

Начелник Генералштаба генерал Мојсиловић уручио је Златну плакету Војске Србије министру Вучевићу, у знак захвалности за изузетну сарадњу и подршку коју је током обављања функције пружио припадницима Војске Србије.

Генерал Мојсиловић, у свом обраћању, истакао је да је у години за нама направљен значајан искорак у изградњи способности Војске Србије и изразио уверење да ћемо, ослоњени на сопствене снаге и уз чврсту подршку државног руководства, наставити путем убрзаног јачања и развоја у свим сегментима.

- Војска Србије данас је посебно организована, обучена и опремљена да у извршавању својих борбених и неборбених задатака, који су утврђени Стратегијом одбране и војном доктрином, може са успехом да се супротстави савременим безбедносним ризицима и претњама – поручио је начелник Генералштаба.

Министар Вучевић и генерал Мојсиловић обишли су изложбу старих и ретких књига и савремених публикација, коју је поводом Дана Војске Србије, у касарни „Бањица 2“, приредио Универзитет одбране.

Скупу су присуствовали чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба и припадници Генералштаба Војске Србије.

Одлуком о одређивању Дана Војске Србије и других војних празника, за Дан Војске Србије одређен је 23. април, у знак сећања на дан када је у Такову 1815. године, на Цвети, донета одлука о почетку Другог српског устанка за ослобођење Србије од отоманске империје.

Министарство одбране
Министарство одбране
Министарство одбране
Министарство одбране
Министарство одбране
Министарство одбране
Министарство одбране
Министарство одбране
Министарство одбране
Министарство одбране

Повезане вести

Вести