НЕДЕЉА, 21. 4. 2024 - 16:52

Извор: Епархије СПЦ

НЕДЕЉА ГЛУВНА У ЕПАРХИЈАМА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

У Недељу Глувну, 21. априла 2024. године молитвено је било у свим епархијама Српске Православне Цркве, а посебну духовну радост имао је верни народ у литургијским заједницама где су архијереји началствовали на евхаристијским сабрањима уз саслужење свештенства и монаштва и молитвеном присуству народа Божијег.

* * *

Митрополит Јоаникије у Недељу Марије Египћанке богослужио у манастиру Савина

Митрополија црногорско-приморска

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије служио је у Недељу Свете Марије Египћанке свету архијерејску Литургију у манастиру Савина.

* * *

Епископ Јован богослужио у Голобоку

Епархија шумадијска

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Вазнесења Господњег у Голобоку, код Смедеревске Паланке.

* * *

Света архијерејска Литургија у манастиру Јасеновац

Епархија пакрачко-славонска

С верним народом и сестринством Манастира Јасеновац, свету Архијерејску Литургију у храму Светих Новомученика Јасеновачких служио је Његово Преосвештенство Епископ пакрачко-славонски г. Јован.

* * *

Епископ Сергије богослужио у Врању

Епархија бихаћко-петровачка

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа врањског г. Пахомија у Метоху Манастира Хиландара, Манастиру светог Николаја Мирликијског Чудотворца у Врању свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије.

* * *

Недеља Глувна у Бршадину

Епархија осечкопољска и барањска

Његова Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог архангела Гаврила у Бршадину.

Повезане вести

Вести