НЕДЕЉА, 14. 4. 2024 - 10:12

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Нектарије у цркви Светих апостола Петра и Павла у Винчи: Пост и молитва су пут спасења (ФОТО/ВИДЕО)

Господ нам свима показује пут спасења, да су нама ако желимо спасење пут и алат који нам даје Господ - пост и молитва. Пост није само ограничавање од разних јела, него је пост и језиком - да не вређамо друге људе, да не оговарамо, да не осуђујемо друге, пост је и очима - да не гледамо сагрешења других, да нас случајно неке слабости не одвуку од Христа, пост је и да нашим рукама радимо што више милосрђа, да наликујемо колико год је у нашој моћи и колико имамо храбрости да наликујемо на Христа, рекао је Епископ Нектарије у беседи, 14. априла 2024. године.

ТВ Храм

У цркви Светих апостола Петра и Павла у Винчи, Његово Преосвештенство Епископ јегарски г. Нектарије, викарни Епископ Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у четврту недељу Часног поста - Средопосну, када молитвено прослављамо Преподобну Марију Египћанку, 14. априла 2024. године.

Епископу Нектарију саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству бројног верног народа.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ је рекао да нам Господ свима показује пут спасења, да су нама ако желимо спасење пут и алат који нам даје Господ - пост и молитва. Пост није само ограничавање од разних јела, него је пост и језиком - да не вређамо друге људе, да не оговарамо, да не осуђујемо друге, пост је и очима - да не гледамо сагрешења других, да нас случајно неке слабости не одвуку од Христа, пост је и да нашим рукама радимо што више милосрђа, да наликујемо колико год је у нашој моћи и колико имамо храбрости да наликујемо на Христа. Тако нам препоручује данашње Јеванђеље и Апостол Марко - да постом и молитвом овај род се изгони, што значи ако будемо живели далеко од Христа, ако Га будемо одбацивали разним својим делима и слабостима, ако будемо себе утврђивали у свему ономе што није добро, бићемо као овај младић кога од малена ломи и баца у огањ ђаво, то је резултат када смо далеко од Бога, а они који су близу Бога, када дођу близу Христа, они се исцеле.

После свете Литургије Преосвећени Епископ благословио је све присутне, а посебну пажњу посветио је најмлађима, којима је поделио пригодне поклоне.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести