НЕДЕЉА, 14. 4. 2024 - 10:02

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион у цркви Свете Тројице у Кумодражу: Пост је лечилиште (ФОТО/ВИДЕО)

Пост је једно лечилиште. Цео живот хришћана треба да буде пост. Пост значи уздржање. И када прође овај период када се једе биљна храна, треба да се настави пост. Ми треба непрекидно да постимо, најбоље и најблагословеније стање неког човека је када не осећа разлику у периодима, рекао је Епископ Иларион у беседи, 14. априла 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, предстојао је на светом евхаристијском сабрању у четврту недељу Часног поста - Средопосну, када молитвено прослављамо Преподобну Марију Египћанку, 14. априла 2024. године у цркви Свете Тројице у Кумодражу.

Епископу Илариону саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је овај пост једно лечилиште. Цео живот хришћана треба да буде пост. Пост значи уздржање. Пост је и када имаш три шницле меса пред собом и можеш да поједеш све то, а ти се уздржиш. И то је пост. И када прође овај период када се једе биљна храна, треба да се настави пост. Ми треба непрекидно да постимо, најбоље и најблагословеније стање неког човека је када не осећа разлику у периодима. Не разликује дане. Сваки дан му је у души исти, када једе биљну храну или када једе мрсну храну, он је умерен у свему. Треба сваког дана да смо радосни и да славимо и прослављамо Бога.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести