НЕДЕЉА, 14. 4. 2024 - 09:52

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Алексеј у цркви Сабора Светог Јована Крститеља у насељу Беле Воде: Наше немоћи су узрок нашег неверја (ФОТО/ВИДЕО)

Треба и ми да узвикнемо каткад - Господе помози моме неверју, јер најчешће, наше немоћи су узрок нашег неверја. У овде дане Великог поста заиста имамо времена које нам је Господ дао да се управо посветимо томе, колико верујемо, како и да ли уопште верујемо и какву помоћ очекујемо од Господа, да ли духовну, да ли материјалну, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 14. априла 2024. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Његове Светости, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви посвећеној Сабору Светог Јована Крститеља у насељу Беле Воде, у четврту недељу Часног поста - Средопосну, када молитвено прослављамо Преподобну Марију Египћанку, 14. априла 2024. године.

Епископу Алексеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ је рекао да треба и ми да узвикнемо каткад - Господе помози моме неверју, јер најчешће, наше немоћи су узрок нашег неверја. У овде дане Великог поста заиста имамо времена које нам је Господ дао да се управо посветимо томе, колико верујемо, како и да ли уопште верујемо и какву помоћ очекујемо од Господа, да ли духовну, да ли материјалну. Молимо се да се излечи наша душа. Како се истерује зао дух, саме су Христове речи - само постом и молитвом. Не дијетом и не дијетама. У питању је пост са молитвом - нити молитва може да буде како треба без поста, нити пост без молитве.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести