СРЕДА, 10. 4. 2024 - 10:41

Извор: Словољубве

Епископ Петар: Чекамо васкрслог Господа

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викар Његове Светости служио је данас, 10. априла 2024. године Литургију Пређеосвећених дарова у храму Св. Великомученика Георгија на Старој Бежанији.

Словољубве

У молитвеном присуству верног народа, Епископу је саслиживало свештенство храма, јереји: Желимир Продановић, Андрија Вукчевић, Милош Велимир и Дарко Радовановић и ђакон Младен Момчиловић.

У својој беседи на крају Свете Литургије, Епископ је нагласио да ,,Дани поста указују на овај живот, овај век који је још увек оптерећен грехом, болом, смрћу и свим лошим. Ми чекамо Господа да дође други пут и да нам дарује спасење и живот вечни. И на тај начин, овај пост, света Велика Четрдесетница, представља наш живот где ми чекамо васкрслог Господа који ће доћи и даровати нам живот вечни. И зато је највећа радост и празник - Васкрс, тј. васкрсење који чекамо!" Такође, Владика је подсетио да ,,Су седам дана Светле недеље као једно и да треба да нам буду најрадоснији. Треба у радости да долазимо на Богослужење и да тада мрсимо и да се причешћујемо".

Повезане вести

Вести