НЕДЕЉА, 24. 3. 2024 - 13:34

Извор: TВ ХРАМ

Свето евхаристијско сабрање у Недељу Православља у Вазнесењској цркви у Београду - Епископ Доситеј: Данас је дан победе православља (ФОТО)

Црква је од свих нас и Цркву не треба гледати као неку овоземаљску установу, она је мистично тајанствено тело Господа нашег Исуса Христа. Црква је тело Христово којој је глава Христос. Овај дан је дан победе православља, победе истине над лажи истинског веровања, истинског учења над лажним веровањем у Бога, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 24. марта 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у Недељу Православља, 24. марта 2024. године у Вазнесењској цркви у Београду, уз саслужење свештенства и ђаконства и молитвеном присуству многобројног верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је данашњи празник велики празник наше победоносне Цркве. А Црква - то смо сви ми који смо крштени. Црква значи скуп, значи сабор оних који верују, који исто верују у Господа Бога нашега Исуса Христ, који исто верују у Пресвету Тројицу. То је Црква, то смо ми. Црква једна, Црква је од свих нас и Цркву не треба гледати као неку овоземаљску установу, она је мистично тајанствено тело Господа нашег Исуса Христа. Црква је тело Христово којој је глава Христос. Овај дан је дан победе православља, победе истине над лажи истинског веровања, истинског учења над лажним веровањем у Бога, над лажним погледом у Бога.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести