НЕДЕЉА, 25. 2. 2024 - 11:20

Извор: ТВ Храм

Епископ Иларион богослужио у цркви Светих мученица Вере, Наде и Љубави и мајке им Софије (ФОТО/ВИДЕО)

У недељу 25. фебруара Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни епископ Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светих мученица Вере, Наде и Љубави и мајке им Софије у Новој Галеници.

ТВ Храм

Преосвећеном Епископу саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству верног народа.

Епископ Иларион у својој поучној беседи је подсетио да се приближамо пролећу, а пролеће је период васкрсења природе које нас подсећа на оно вечно пролеће, на васкрсење у вечни живот које нам је омогућено Васкрсењем Господа нашег Исуса Христа, логоса Божијег, који постаде оно што смо ми, како су оци говорили, да би нас учинио оним што је он, да би нас учинио боговима по благодети, да би нас учинио да учествујемо у вечном Божијем животу, онолико колико је то нама као створенима, као стовреној природи доступно.

"И како се природа полако буди тако и у нама треба да се буди жеља за новим животом, за новим устајањем. Пролази зима овога живота, да би наступило пролеће. Односно, сваки дан човек треба, прошавши кроз зиму овога живота, кроз разна страдања, неправде, болести, растанке ходећи овом долином плача да чезне за вечним васкрсењем, да верује у њега, да је отворен за њега, да се њему нада и да се са тим искуством потпуно сједини, да постане онај ко сам васкрсава са Господом Христом", истакао је Преосвећени Епископ Иларион.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести