НЕДЕЉА, 18. 2. 2024 - 11:46

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Петар у цркви Свете Тројице у Земуну: Господ нам даје снагу да преобразимо свој живот (ФОТО/ВИДЕО)

Ако имамо истинског покајања, истинске жеље и љубави према Господу, ако праштамо другима, приступимо да се причестимо, Он је тај који ће нам наше покајање и нашу искрену жељу увек примити и увек дочекати и Он је тај који ће нам дати снаге да преобразимо живот свој и да се мењамо, али Он је нап Спаситељ, а не ми да спасавамо сами себе, рекао је Епископ Петар у беседи, 18. фебруара 2024. године.

ТВ Храм

У цркви Свете Тројице у Земуну, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викар Патријарха српског, предстојао је на светом евхаристијском сабрању у Тридесет седму недељу по Духовима, 18. фебруара 2024. године.

Епископу Петру саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству бројног верног народа.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је у нашим животима важна заокупљеност Христом, та жеља да Га сусретнемо као Закхеј, да Га додирнемо, да поразговарамо са Њим, да заволимо Њега. Та окренутост ка Христу јесте оно што је спасоносно и што Господа низводи у дом онога ко Га тражи. Господ и дан данас походи разна места. И, ево данас овде у овој цркви, Господ долази међу нас. Где ми сусрећемо Господа? Управо овде. Како Он улази у дом? Улази у дом срца нашег када се причешћујемо и сједињује се са нама, разговара са нама, постаје једно са нама, лечи нас, спасава нас, доноси нам небеске дарове. Ако имамо истинског покајања, истинске жеље и љубави према Господу, ако праштамо другима, приступимо да се причестимо, Он је тај који ће нам наше покајање и нашу искрену жељу увек примити и увек дочекати и Он је тај који ће нам дати снаге да преобразимо живот свој и да се мењамо, али Он је нап Спаситељ, а не ми да спасавамо сами себе.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести