НЕДЕЉА, 18. 2. 2024 - 11:07

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион у цркви Преображења Господњег на Пашином брду: У нашем срцу се ствара рај или пакао (ФОТО/ВИДЕО)

У нашем срцу одвијају се све битке, у нашем срцу се ствара рај или пакао од овога света. Човек је биће које треба целокупну творевину да принесе Господу, да је уведе у вечно постојање и зато свако од нас је свештеник и зато се ова Литургија заједнички служи, рекао је Епископ Иларион у беседи, 18. фебруара 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у Тридесет седму недељу по Духовима, 18. фебруара 2024. године у цркви Преображења Господњег на Пашином брду.

Епископу Илариону саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ је рекао да се у нашем срцу одвијају све битке, у нашем срцу се ствара рај или пакао од овога света. Човек је биће које треба целокупну творевину да принесе Господу, да је уведе у вечно постојање и зато свако од нас је свештеник и зато се ова Литургија заједнички служи. Неко је постављен од Цркве, како чујете у Посланици Тимотеју - рукополагањем, полагањем руку, примио је посебан дар служења, али сви имамо исти благодатни дар свештенства. Сви смо свештенство, народ изабрани, свети род и заједнички чинимо да се прозор, једна врата рајска да се отворе у овом свету, сваки пут када се сабирамо око Живога Господа Христа.

На крају свете Литургије Епископ Иларион благословио је све присутне, посебну пажњу посветивши најмлађима.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести