СУБОТА, 17. 2. 2024 - 13:47

Извор: СПЦ

Патријарх српски Порфирије стигао у Њујорк

 

У касним поподневним часовима, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, у пратњи протојереја-ставрофора др Велибора Џомића, професора Правног факултета у Крагујевцу, протођакона др Драгана Радића, професора Богословског факултета у Београду и ипођакона Дејана Накића, допутовао је у петак у Њујорк.

СПЦ

 

 На аеродрому Џон Ф. Кенеди, поглавара Српске Православне Цркве, дочекали су протојереј-ставрофор др Живојин Јаковљевић, старешина Саборног храма Светог Саве на Менхетну и г. Вељко Добриловић, председник Црквене управе, са децом обученом у народне ношње који су са хлебом и сољу дочекали Патријарха.

Програмом боравка предвиђено је да у недељу, 18. фебруара у 9 сати, Патријарх служи свету Литургију у Саборној цркви Светог Саве на Менхетну, те да одржи више радних састанака посвећених наставку обнове Саборног храма, црква и парохијског дома у Њујорку, који су оштећени у пожару на Васкрс 2016. године.

Одлукама надлежних црквених власти, Црквено-школска општина Њујорк и њена парохија су привремено, у циљу превазилажења проблема и успостављања црквеног поретка, поверене на духовно старање и управљање Његовој Светости Патријарху српском г. Порфирију.

СПЦ

Повезане вести

Вести