СРЕДА, 14. 2. 2024 - 15:04

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион у цркви Светог Трифуна на Топчидерском гробљу: Сви смо предвиђени да будемо уписани у Књигу живота (ФОТО/ВИДЕО)

Сви смо предвиђени да будемо уписани у Књигу живота, постоји та књига коју држи Христос на икони, а заправо је држи у вечности. У ту Његову књигу, Књигу живота можемо сви да се упишемо. Господ нам је оставио места на тој белини, на чистини простора благодатног, али колико год Бог жели да ми будемо у тој књизи, ми морамо да се упишемо у књигу живота, рекао је Епископ Иларион у беседи, 14. фебруара 2024. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викар Његове Светости, служио је свету архијерејску Литургију на празник Светог мученика Трифуна, 14. фебруара 2024. године у цркви посвећеној овом светитељу на Топчидерском гробљу.

Епископу Илариону саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

Обраћајући се сабранима беседом, Преосвећени Епископ је рекао да ми чекамо Христа, Онога који је већ дошао, који нам се дао у пуноћи. Сви смо предвиђени да будемо уписани у Књигу живота, постоји та књига коју држи Христос на икони, а заправо је држи у вечности. У ту Његову књигу, Књигу живота можемо сви да се упишемо. Господ нам је оставио места на тој белини, на чистини простора благодатног, али колико год Бог жели да ми будемо у тој књизи, ми морамо да се упишемо у књигу живота.

На крају светог евхаристијског сабрања освештани су славски дарови.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести