НЕДЕЉА, 11. 2. 2024 - 09:19

Извор: ТВ ХРАМ

Патријарх Порфирије у Саборном храму у Шибенику: Света Литургија је извор и циљ нашег живота на земљи (ФОТО/ВИДЕО)

Радујем се веома што смо сабрани у храму Пресвете Богородице на светој Литургији. Сабрани на месту и поводом догађаја који је најважнији у животу сваког човека - сабрани у храму и то због вршења свете Литургије. Света Литургија је извор и циљ нашег живота овде на земљи. Све што имамо и споља и изнутра треба да носимо у себи и да приносимо пред подножје Божије на светој Литургији, а онда и све што чинимо у својој свакодневници треба да буде прожето и надахнуто светом Литургијом свугде и на сваком месту, рекао је Патријарх Порфирије у беседи, 11. фебруара 2024. године.

ТВ Храм

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је свету архијерејску Литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Шибенику, у Тридесет шесту недељу по Духовима, 11. фебруара 2024. године.

Његовој Светости саслуживали су Преосвећена господа Епископи: нишки Арсеније, далматински Никодим и осечко-пољски и барањски Херувим, свештенство и ђаконство из више епархија Српске Православне Цркве,  у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Обраћајући се сабранима беседом, Патријарх српски Порфирије је рекао да се радује веома што смо сабрани у храму Пресвете Богородице на светој Литургији. Сабрани на месту и поводом догађаја који је најважнији у животу сваког човека - сабрани у храму и то због вршења свете Литургије. Света Литургија је извор и циљ нашег живота овде на земљи. Све што имамо и споља и изнутра треба да носимо у себи и да приносимо пред подножје Божије на светој Литургији, а онда и све што чинимо у својој свакодневници треба да буде прожето и надахнуто светом Литургијом свугде и на сваком месту. Пошли смо у манастир Крку поводом сутрашњег празника, поводом Света Три Јерарха, то је слава Богословије. Бог је дао да и на данашњи дан у недељу која се зове Недеља Хананејке заједно узносимо молитве Богу.

* * *

Подсећамо, свечани дочек Патријарха Порфирија у манастиру Крки бити уприличен у недељу, 11.2. у 17 часова. На дан славе Богословије - Света Три Јерарха, 12. фебруара Његова Светост ће служити Свету архијерејску Литургију у манастиру Крки са почетком у 9 часова, а свечана академија почеће у подне.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести