НЕДЕЉА, 28. 1. 2024 - 10:03

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион богослужио у цркви Светог пророка Илије у Миријеву - Свака врлина коју човек има долази од Бога (ФОТО/ВИДЕО)

Свака врлина коју човек има долази од Бога. Када кажеш да је неко добар човек, у ствари, ти прослављаш Бога у њему, зато што он има у себи ту свезу савршенства која је љубав, а љубав је заједница са другим, са другом слободном личношћу, са другим човеком, али и са самим Живим Богом, рекао је Епископ Иларион у беседи, 28. јануара 2024. године.

ТВ Храм

У Тридесет четврту недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Преподобног Гаврила Лесновског, 28. јануара 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викар Патријарха српског, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Светог пророка Илије у Миријеву.

Епископу Илариону саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да свака врлина коју човек има долази од Бога. Када кажеш да је неко добар човек, у ствари, ти прослављаш Бога у њему, зато што он има у себи ту свезу савршенства која је љубав, а љубав је заједница са другим, са другом слободном личношћу, са другим човеком, али и са самим Живим Богом. Тако да, човек стиче право добро, у смислу врлине, али и у смислу имовине, власништва, каже се за имовину да је то нечије добро, или нечије благо када се богати добрим Богом, када уђе у ту свезу савршенства са Богом. То је корисно свима нама да знамо, да све добро што чинимо није наше, него долази из те свезе савршенства, немамо ништа своје добро да бисмо могли да понудимо.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести