НЕДЕЉА, 21. 1. 2024 - 13:04

Извор: ТВ Храм

Света архијерејска Литургија у цркви Светог Александра Невског-Епископ Алексеј: Без покајања нема васкрсења (ФОТО/ВИДЕО)

Дани су ови пуни радости а моја радост је већа због тога што сам данас овде по благослову нашег Светјешег Патријарха нашег господина Порфирија први пут служим у овом светом величанственом храму. Заиста се радујем и ево Јеванђеље нам говори управо о томе, да треба да се радујемо, рекао је Епископ Алексеј у недељу 21. јануара.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викарни Епископ Патријарха српског, служио је у недељу 21. јануара свету архијерејску Литургију у цркви Светог Александра Невског.

Епископу Алексеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

"Онај ко је у тами он је у сени смртној. И заиста човечанство је тада било у сени смртној и у непрозирној тами. Све до доласка Спаситеља тако је било. Шта се догађа данас видимо и сами, но имамо утеху и наду да је светлост са нама, јер од момента када је човечанство чуло речи Христове "Покајте се јер се приближило Царство Небеско" од тог момента почиње и светлост да обасјава душе наше. Кад светлост једном уђе у душе наше и уселили се радост у душе наше то је почетак васкрсења. Покајање јесте васкрсење, без покајања нема васкрсења, нема светлости, остаје тама", поучио је у својој беседи Епископ Алексеј.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести