ЧЕТВРТАК, 18. 1. 2024 - 09:48

Извор: ТВ Храм

Молитвено прослављен Крстовдан у цркви Вазнесења Господњег - Епископ Доситеј: Царство Божије је у нама (ФОТО)

У четвртак 18. јануара 2024. године када молитвено прослављамо Крстовдан Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј служио је свету архијерејску Литургију у цркви Вазнесења Господњег.

ТВ Храм

Преосвећеном Епископу саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству верног народа.

"Тако је и цар на царевима и господар над господарима, Господ Бог наш слао слуге своје да припреме пут Господњи, не било каквог цара него да припреме пут Господоњи. То је много другачија припрема, јер то захтева не ту спољашњу припрему пута него ону најунутарњију припрему душе. Јер цар кад долази било где он хоће да дође у нас,  јер Царство Божије је унутар у нама. И ми треба Њега спремне душе да примимо, да се не осрамотимо у том доласку Господњем, да нисмо онавки какви Он нас жели да види. И каже се у овом Јеванђељу да је Јован Крститељ појавио се, најбољи од свих слуга које је Господ икада послао. Најнeобичнијег од свих слуга који је личио више на анђела него на човека", поучио је Епископ Доситеј.

Након свете Литургије Епископ Доситеј служио је помен протојереју-ставрофору Милану Радовановићу, дугогодишњем старешини Вазнесењског храма у центру Београда, а одслужен је и Чин водоосвећења.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести