УТОРАК, 9. 1. 2024 - 21:34

Извор: ТВ Храм

Прослава Бадњег дана и Божића у Буенос Ајресу (ФОТО)

У суботу 6. јануара  у навчерје празника Божића служено је вечерње богослужење са петохлебницом у катедралном храму Рођења Пресвете Богородице у Буенос Ајресу, а после вечерње службе испред самог храма у присуству свештенства, монаштва и верног народа обављено је освештање и благосиљање бадњака, а после налагања бадњака у порти храма уприличено је послужење за све присутне.

ТВ Храм

Вечерњу службу и чин освећења бадњака обавио је протопрезвитер о. Стефан Јовановић и том приликом је поздравио све присутне те пожелио срећно Бадње вече и добро здравље свима.

У недељу 7. јануара  на празник рођења Христовог - Божић служена је света Литургија у катедралном храму Рођења Пресвете Богородице у Буенос Ајресу. Светом Литургијом началствовао је протопрезвитер о. Стефан Јовановић и јерођакон Нектарије у присуству монаштва и верног народа сабраних из Буенос Ајреса, Србије, Црне Горе и других крајева. Испред Амбасаде Републике Србије био је присутан аташе господин Зоран Ђокић, а међу присутнима је и у гостима била наша позната драмска уметница-српска глумица Катарина Радивојевић. После вишедневног Божићног поста ко се и на тај начин припремао је примио Свете Тајне Христове у току Литургије на сам дан празника.

На крају свете Литургије о. Стефан се обратио свима присутнима честитајући празник Рождества Христовог ријечима "Мир Божији Христос се роди!Ваистину се Христос роди" и посетивши и о Богомладецу Христу и о његовом рођењу, а присутној деци поделио Божићне поклоне и уједно позвао све присутне на свечани ручак у Епископији Буенос Ајреској који је уприличен поводом Божићних празника.

О. Стефан је том приликом присутнима на шпанском језику прочитао и пренио Божићну поруку Архиепископа Пећког Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског г. Порфирија.
Такође честитке и поздраве од надлежног архијереја Епископа буеносајреског и јужноцентралноамеричког  и администратора Митрополије загребачко-љубљанске г. Кирила који тренутно обавља архијерејске дужности као администратор у Митрополији загребачко-љубљанској у време Божићних празника.

У понедељак 8. јануара  на празник Сабора Пресвете Богородице, на други дан Божића, служена је света Литургија у храму Рођења Пресвете Богородице у Буенос Ајресу светом Литургијом је началствовао о. Стефан Јовановић уз саслужење јеромонаха Давида и јерођакона Нектарија у присуству монаштва и верног народа.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести