УТОРАК, 9. 1. 2024 - 10:58

Извор: ТВ Храм

Епископ Доситеј служио свету архијерескју Литургију у Великом селу: Бог жели да се сви људи спасу (ФОТО/ВИДЕО)

Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј служио је данас 9. јануара 2024. године на празник Светог првомученика и архиђакона Стефана свету архијерејску Литургију у цркви посвећеном овом свецу у Великом селу.

ТВ Храм

Епископу Доситеју саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству верног народа.

У својој поучној беседи Епископ Доситеј је подсетио да данас славимо светог великомученика, првомученика архиђакона Стефана који је први пострадао за Христа.

"Предобри Господ који жели да се сви људи спасу и дођу по знање истине много пута и на много начина је позивао људе да се уразуме, да оставе овоземаљско, да они који носе лик Божиј у себи да подигну очи своје ка Господу. Међутима, они занети овоземаљским и они везани за овоземаљско нису марили за реч Божију, нису марили за оно што Господ говори, што Господ објављује. Не само да нису марили него и оне слуге Божије, које је Бог слао да их опомене, јер пролазни су овај живот је кратак, са гневом су их дочекивали, јер ти сведоци Божији, ти пророци, те слуге Божије које је слао да се уклоне од зла били су им као савест тешки и никако нису волели да их неко изобличава. Ето шта су учинили са Господом нашим Исусом Христом, како су га мучили, понизили, како су му се ругали и на крају разапели.  А Господ на крају се моли за злочинце и каже "Опрости им Оче јер не знају шта раде". Нема такве вере на овоме свету где је тако тријумфовало Божије човекољубље. Могао је послати анђеле да их покажњава али он потврђује да Бог жели да се сви људи спасу и дођу по знање истине", истакао је Преосвећени Епископ Доситеј.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести