СРЕДА, 3. 1. 2024 - 10:24

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије поделио божићне пакетиће (ФОТО/ВИДЕО)

Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије поделио је у среду 3. јануара у Крипти Храма Светог Саве на Врачару, божићне пакетиће деци без родитељског старања из Звечанске, ученицима школа при београдским болницама и деци из вишедетних породица. 

ТВ Храм

Ово даривање организује Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке у сарадњи са Храмом Светог Саве већ шесту годину за редом.

У својој беседи Патријарх српски је између осталог рекао:

Радујемо се сви што смо овде у Храму Светога Саве, који је застпуник наш пред Богом. Он се моли за нас и помаже нам да ми будемо добри, да будемо свакога дана све бољи и бољи, да будемо добри према својим мамама и татама, да будемо добри између себе, браћа и сестре, браћа и браћа, сестре и сестре, да будемо добри према комшијама, према рођацима, да будемо добри према свима. И Свети Сава као и ми, увек се радује највећем догађају, најлепшем и најузвишенијем рођењу, а то је рођење Христово. Највећи дар који ми као људи, као деца и као одрасли, то је рођење нашега Исуса Христа, али и највећи дар наш Богу Исусу, јесте то да будемо добри, да се трудимо да будемо добри, да имамо разумевање између себе, и за нас сте ви деца, управо због тога што је и Исус Христос међу нас дошао као дете, највећи дар.

Свечаности су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ топлички Петар, координатор ВДС-а, свештененство, добротвори, волонтери, гости и бројни малишани.

Посебно за ову прилику допутовала је из Чикага Госпођа Катарина Фенслоу. Она је са својом организацијом „Наши Срби“ дугогодишњи сарадник Верског добротворног старатељства. У уметничком делу програма наступио је дечји хор „Славујчићи“ под управом сестара Марине и Марије Гобовић.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести