УТОРАК, 2. 1. 2024 - 12:26

Извор: TВ ХРАМ

Свети Игњатије Богоносац литургијски прослављен у цркви Светог пророка Илије у Миријеву - Епископ Иларион: Човек је створен да буде богоносац (ФОТО/ВИДЕО)

Дете је оно које носи Бога у себи и човек је створен да буде богоносац, да срце његово буде прозрачно и чисто, да види Христов лик и да заподене разговор са Христом у свом срцу. Ми треба да се предамо у руке Божије са детињом вером, да нас Господ Бог узме и да нас носи и води путем, али такође, са друге стране, треба Господа да примимо у тајну одају свога бића, рекао је Епископ Иларион у беседи, 2. јануара 2024. године.

ТВ Храм

На празник Светог Игњатија Богоносца, 2. јануара 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светог пророка Илије у Миријеву, уз саслужење свештенства и ђаконства Архиепископије београдско-карловачке и молитвеном присуству верног народа.

У беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је дете оно које носи Бога у себи и човек је створен да буде богоносац, да срце његово буде прозрачно и чисто, да види Христов лик и да заподене разговор са Христом у свом срцу. По предању, када је пронађено срце Светог Игњатија Богонсоца после његовог мучеништва, златним словима је било утиснуто име Христово у његово срце. Он је био човек који је узет Богом и који је Бога носио, тако да је двоструки Богоносац - и онај кога Бог носи и који је носио Бога. То је путоказ свима нама. Ми треба да се предамо у руке Божије са детињом вером, да нас Господ Бог узме и да нас носи и води путем, али такође, са друге стране, треба Господа да примимо у тајну одају свога бића.

На крају светог евхаристијског сабрања, освештани су славски дарови.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести