НЕДЕЉА, 24. 12. 2023 - 12:41

Извор: ТВ Храм

Епископ Доситеј богослужио у цркви Вазнесења Господњег у Жаркову: Ми смо створени по лику Божијем (ФОТО/ВИДЕО)

У цркви Вазнесења Господњег у Жаркову, Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј предстојао је на светом евхаристијском сабрању на празник Материце 24. децембра 2023. године.

ТВ Храм

Епископу Доситеју саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је истакао како је страшно када су људи немарни за оно што је духовно, за оно што је Божанско и када су немарни за своје спасење.

"Увек треба да напомињемо, да се се не олењимо и да опет и опет изналазимо снаге да се боримо и да као победници се на суду Божијем јавимо. Откад су људи отпали од Бога, кроз првородни грех, па кроз сву историју смо ми придодавали грехе, Бог је људе позивао много пута и на разне начине. Позивао их је кроз Свете пророке, позивао их је кроз катастрофе које су се дешавале, позивао их је и преко непријатеља који су их освајали и тлачили и показивао је како је служити Бога, а како је служити човека.

Много пута каже Господ шири као квочка крила своја да би вас сабрао, сакупио, али не хтесте чути глас Мој. Много пута се Господ пружа ка нама, и као што пилићи кад се скупе испод квочке осете њену сигурност, али и њену топлину оне љубави које има. Много пута нас Господ позива да оставимо те неважне ствари за које смо се исувише везали, и да се вратимо ономе који јесте и да се вратимо Богу, да се сетимо свога достојанства, да смо ми створени по лику Божијем", поручио је Епископ Доситеј.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести