НЕДЕЉА, 17. 12. 2023 - 09:18

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Алексеј у Вазнесењској цркви у Београду: Циљ нашег живота је задобијање благодати Божије (ФОТО/ВИДЕО)

Покајање је основа нашег чишћења и облачења у свадбено рухо. Где је покајање, ту је благодат и ако смо изгубљени, покајањем ћемо вратити благодат, јер циљ нашег живота јесте задобијање благодати Божије, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 17. децембра 2023. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј предстојао је на светом евхаристијском сабрању у Вазнесењској цркви у Београду,  у Двадесет осму недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Свету великомученицу Варвару, Преподобног Јована Дамаскина и Детињце, 17. децембра 2023. године.

Епископу Алексеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ је рекао да човек на свадбу облачи оно што је најлепше, зато се свадба упоређује са Царством Божијим, где треба да буде све беспрекорно. Бити безблагодатан, то значи бити необучен у свадбено рухо. Свакако, тај који није у свадбеном руху биће осуђен. Да ли смо сви обучени у благочешће, да ли је срце наше окренуто Господу, да ли се кајемо? Лично верујем и ко је необучен у свадбено рухо, ако се покаје као разбојник који је за минут решио своју судбину, десни, а леви је био осуђен и бачен у таму најкрајњу. Покајање је основа нашег чишћења и облачења у свадбено рухо. Где је покајање, ту је благодат и ако смо изгубљени, покајањем ћемо вратити благодат, јер циљ нашег живота јесте задобијање благодати Божије.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести